Mecseknádasd
Önkormányzata
  • Vakbarát változat

Megközelíthetőség

Személyautóval

Mecseknádasd szárazföldön kiválóan megközelíthető. A falu Baranya megyében, a Pécsváradi járásban található, Pécs és Szekszárd között, a 6-os sz. főút mentén. A közvetlen szomszédságában két város is található, nyugati irányba Pécsvárad, míg kelet felé Bonyhád. Ezáltal mind Pécs, mind Szekszárd felől érkezve kedvező elérhetőséggel bír, azoktól kb. fél órás távolságra. Az kedvező elérhetőségi feltételekhez hozzájárul az M6-os autópálya közelsége is, így Budapest felől érkezve, a szekszárdi lehajtótól fél órás autóúttal elérhető a település.

 

Távolsági busszal

Pécs és Szekszárd közelségéből, illetve a települést átszelő főútból adódóan sűrű autóbuszforgalom jellemzi a buszmegállókat. Ezáltal a napi ingázás, az iskolába járás, illetve a bevásárlás a két megyeszékhely irányába nem okoz jelentős problémát. Két autóbusz megálló került kiépítésre a 6-os sz. főút mentén:

Ezen felül, mind a két buszmegállóból indulnak buszok Óbányára is, mely kizárólag Mecseknádasd felől közelíthető meg.

 

A menetrendek elérhetők INNEN.

 

Turistabusszal érkezve

Nagyobb (50 fős) busszal érkező csoportok számára ajánljuk, hogy a busszal a falu szélén parkoljanak le, melyre több lehetőség is rendelkezésre áll. Ezen felül, a település központjában, a Templom-téren, is átmenetileg parkolhat a busz, ahonnan könnyű sétával bejárható számos látnivaló és megközelíthető néhány vendéglátóhely is.

 

A Német Nemzetiségi Tájházba érkező csoportoknak célszerű a nagybuszt az óbányai bekötő úton (sárga híd körül) vagy a Kossuth Lajos u. és a Munkácsy Mihály u. kereszteződésénél hagyni, a patak mellett. A kisebb buszok (20 fős) megállhatnak közvetlenül a Tájház előtt is a domb tetején. A turistacsopotok számára ideiglenes busparkolók (pár órára, egy napra):

 

Térkép

 

 

 

 

Mecseknádasd Önkormányzata

7695 Mecseknádasd, Patak utca 2/1.

Adószám: 15331847-2-02

Email: mecseknadasd@mecseknadasd.hu

Telefon: +36 72 563 100