Mecseknádasd
Önkormányzata
  • Vakbarát változat

Covid-19 / Koronavírus

 

Június 22. hétfőtől újra nyitva állnak kulturális intézményeink


A Faluház (IKSZT) és a Civil Ház is fogadja az érdeklődőket és az olvasókat. Tehát bérlehető mind a pajta, mind a nagyterem. A könyvtár újból várja a látogatókat és az olvasókat a megszokott időpontban:
Hétfő - Csütörtök 8:00-16:00
Péntek 8:00 - 13:00
Beltéren ajánlott a maszk használata, illetve a bejáratnál kézfertőtlenítőt is kihelyeztünk, igény esetére.

Érdeklődés:
+36 72 671 810; +36 30 700 7250
faluhaz@mecseknadasd.hu

 

Egészségügyi válsághelyzet

Kedves Nádasdiak!
Véget ért a márciusban kihirdetett veszélyhelyzet, június 18-tól elrendelésre került az egészségügyi válsághelyzet. Új védelmi intézkedések váltak hatályossá, az új védelmi intézkedésekről szóló rendelet a Kormány 285/2020. (VI. 17.) Korm. rendeletében jelentek meg, és az alábbi előírásokat tartalmazza a járványügyi készültségi időszak alatt:
Maszkviselés
A hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki köteles:
• a tömegközlekedési eszközön, valamint
• az üzletben történő vásárlás során
a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.
A vendéglátó üzlet belső (zárt) részében az ott dolgozók – a vendégek által látogatható területen – kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.
Zenés, táncos rendezvények
A zárt helyen vagy a nem zárt helyen tartott, a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet szerinti zenés, táncos rendezvény (a továbbiakban: rendezvény) – függetlenül annak nyilvános vagy nem nyilvános, valamint alkalmi vagy rendszeres jellegétől – abban az esetben tartható meg, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma – beleértve az ott foglalkoztatott személyeket – egy időben nem haladja meg az 500 főt.
Köszönöm MINDENKINEK az eddigi együttműködését, segítségét és a szabályok betartását.
Vigyázzunk továbbra is Egymásra!
(2020. 06. 18.)
 

Játszóterek újranyitása

A 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet értelmében a mai naptól - alapos fertőtlenítés után - megnyithatjuk településünk játszótereit. Kérnék mindenkit fertőtlenítés előtt ne használja a játszótereket, a védőszalagok lekerülése után vehetik csak igénybe a gyerekek. Egyelőre a zárt tereinket, intézményeinket (pl.: Civil Szervezetek Háza, Német Ház, Mesterségek Háza, IKSZT, Könyvtár, Sportcsarnok) nem nyithatjuk meg a Lakosság számára. Amint kormányrendelet ezt engedni fogja, természetesen igyekszünk ezen intézményeket is újra, biztonságossá tenni. Kérjük, továbbra is ügyeljenek a védelmi intézkedésekről szóló rendelet szerinti védőtávolság betartására.

 

Tisztelettel:

Kraszné Auth Szilvia

polgármester

(2020. 05. 18.)

 

Tájékoztatás

(2020. 05. 14.)

 

Hétvégi zárlat

Tisztelt Érdeklődők!

Mecseknádasd község belterületére 2020. május 1. (péntek) 00.00 órától 2020. május 3. (vasárnap) 24.00 óráig csak a településen lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel, vagy ingatlan tulajdonnal rendelkező, illetőleg igazoltan munkavégzés, vagy rokonlátogatás, céljából érkező személyek léphetnek be.
A településünkön élők egészségének védelme érdekében meghozott lakosságvédelmi intézkedéssel kapcsolatban megértésüket és felelős magatartásukat előre is köszönöm!

Május 3-ig továbbra is csak indokolt esetben hagyhatjuk el otthonunkat a még érvényben lévő kijárási korlátozás miatt.
Azonban a kormány korlátozó intézkedéseinek enyhítése mellett bízom abban, hogy továbbra is megfontoltak maradunk az elkövetkező időszakban is.

A járványügyi védekezés részleteiről és változásairól a továbbiakban is tájékoztatjuk a lakosságot.

Együttműködésükben bízva, az édesanyáknak, nagymamáknak, dédnagymamáknak Boldog Anyák Napját, jó egészséget és szép hétvégét kívánok mindenkinek!

Kraszné Auth Szilvia
polgármester

(2020. 04. 30.)

 

Tájékoztatás

(2020. 04. 30.)

 

Tájékoztatás

(2020. 04. 29.)

 

Mecseknádasdi Szociális Gondozási Központ fertőtlenítése

A Magyar Honvédség a kialakult járványhelyzetre tekintettel az ország több idősotthonában végez fertőtlenítést. A Mecseknádasdi Szociális Gondozási Központban 2020. április 27én (hétfő) történik meg a fertőtlenítés pusztán megelőző céllal. A lakókat március 8. óta nem látogathatta senki, kijárási tilalom van részükre elrendelve és eddig nem is regisztráltak fertőzést az otthonban. Köszönjük a Magyar Honvédség munkájukat, hiszen számunkra az a legfontosabb, hogy az intézményekben élő idősek biztonságban legyenek.

Kérem továbbra is maradjunk otthon, vigyázzunk egymásra

Kraszné Auth Szilvia
polgármester
Mecseknádasd, 2020. április 24.

(2020. 04. 24. 14:10)

 

Értesítés hétvégi lezárásról


A Kormány rendeletében kapott felhatalmazása alapján hozott határozatommal elrendelem, hogy Mecseknádasd község belterületére 2020. április 25. (szombat) 00.00 órától 2020. április 26. (vasárnap) 24.00 óráig csak a településen lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel, vagy ingatlan tulajdonnal rendelkező, illetőleg igazoltan munkavégzés, vagy rokonlátogatás, céljából érkező személyek léphetnek be. A település közterületein 3 főnél nagyobb csoportosulások kialakulását kérjük elkerülni, azt is csak az ajánlások szerinti min. 1,5 m távolság betartásával.


Döntésemet a COVID-19 un. koronavírus fertőző betegség településünkre való behurcolásának vagy terjedésének megakadályozása érdekében az itt élők egészségének védelmében hoztam meg, a megnövekedett turistaforgalomra való tekintettel. A rendelkezés betartását a Mecseknádasdi Polgárőrség, és szükség esetén a Rendőrség, és Katasztrófavédelem ellenőrzi.


A rendelkezés megszegőivel szemben annak súlyától függően szabálysértési vagy büntetőeljárás indulhat. A településünkön élők egészségének védelme érdekében meghozott lakosságvédelmi intézkedéssel kapcsolatban megértésüket és felelős magatartásukat előre is köszönöm!

Kraszné Auth Szilvia
polgármester
Mecseknádasd, 2020. április 24.

(2020. 04. 24. 13:10)

 

Adományszámla

Kedves Segítők, Tisztelt Támogatók!

Mecseknádasdon létrehoztunk egy adományszámlaszámot. Adományaikkal segíthetik az önkormányzat védelmi munkáját, gondozási központot és a településen élő rászorulókat. Kérek Mindenkit, hogy lehetőségeihez képest segítsenek. Előre is köszönöm szíves támogatásukat.

Számlaszám: 50800685-15694230
Kedvezményezett: Mecseknádasd Község Önkormányzata - Koronavírus elleni védekezés

Vigyázzunk egymásra, MARADJUNK OTTHON

Kraszné Auth Szilvia
polgármester

(2020. 04. 21. 18:10)

 

Értesítés hétvégi lezárásról - Mecseknádasd

A Kormány rendeletében kapott felhatalmazása alapján hozott határozatommal elrendelem, hogy Mecseknádasd község belterületére 2020. április 18. (szombat) 00.00 órától 2020. április 19. (vasárnap) 24.00 óráig csak a településen lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel, vagy ingatlan tulajdonnal rendelkező, illetőleg igazoltan munkavégzés, vagy rokonlátogatás, céljából érkező személyek léphetnek be. A település közterületein 3 főnél nagyobb csoportosulások kialakulását kérjük elkerülni, azt is csak az ajánlások szerinti min. 1,5 m távolság betartásával.
Döntésemet a COVID-19 un. koronavírus fertőző betegség településünkre való behurcolásának vagy terjedésének megakadályozása érdekében az itt élők egészségének védelmében hoztam meg, a megnövekedett turistaforgalomra való tekintettel. A rendelkezés betartását a Mecseknádasdi Polgárőrség, és szükség esetén a Rendőrség, és Katasztrófavédelem ellenőrzi. A rendelkezés megszegőivel szemben annak súlyától függően szabálysértési vagy büntetőeljárás indulhat.
A településünkön élők egészségének védelme érdekében meghozott lakosságvédelmi intézkedéssel kapcsolatban megértésüket és felelős magatartásukat előre is köszönöm!

Kraszné Auth Szilvia
polgármester

Mecseknádasd, 2020. április 17.

(2020. 04. 17. 11:00)

 

Értesítés húsvéti zárlatról - Mecseknádasd

A Kormány rendeletében kapott felhatalmazása alapján hozott határozatommal elrendelem, hogy Mecseknádasd község belterületére 2020. április 10. napjától 2020. április 13. 24.00 óráig csak a településen lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel, vagy ingatlan tulajdonnal rendelkező, illetőleg igazoltan munkavégzés céljából érkező személyek léphetnek be.
A település közterületein 3 főnél nagyobb csoportosulások kialakulását kérjük elkerülni, azt is csak az ajánlások szerinti min. 1,5 m távolság betartásával.
Döntésemet a COVID-19 un. koronavírus fertőző betegség településünkre való behurcolásának vagy terjedésének megakadályozása érdekében az itt élők egészségének védelmében hoztam meg, a megnövekedett turistaforgalomra való tekintettel. A rendelkezés betartását a Mecseknádasdi Polgárőrség, és szükség esetén a Rendőrség, és Katasztrófavédelem ellenőrzi.
A rendelkezés megszegőivel szemben annak súlyától függően szabálysértési vagy büntetőeljárás indulhat.
A településünkön élők egészségének védelme érdekében meghozott lakosságvédelmi intézkedéssel kapcsolatban megértésüket és felelős magatartásukat előre is köszönöm!

Kraszné Auth Szilvia
polgármester

Mecseknádasd, 2020. április 9.

(2020. 04. 09. 20:15)

 

Teljes tűzgyújtási tilalom

(2020. 04. 06.)

 

!!! Kijárási korlátozás részletei !!!

Kedves Nádasdiak!
„A Kormány 2020. március 28-ától 0.00 órától április 11-én éjfélig kijárási korlátozást vezetett be:
Részletes szabályok elérhetőek a kormany.hu internetes oldalon, valamint a Magyar Közlöny 2020. évi 56-os számban.

Mindenki köteles a lehető legkisebb mértékűre és mennyiségűre korlátozni más személyekkel a találkozásait, érintkezéseit.

A távolság a két személy között legalább 1,5 méter legyen.

A lakás elhagyása kizárólag alapos indokkal történhet.
Alapos indok a lakás elhagyására többek között: a szülői jogok és kötelezettségek teljesítése során, a munkavégzés helyére történő eljutás során, egészségügyi ellátások igénybevételekor, gyógyszer, élelmiszer, üzemanyag beszerzésekor, illetve az állatok ellátása érdekében intézkedni, valamint a legszükségesebb esetben a személyes ügyintézést igénylő banki, hatósági, postai vagy biztosítási szolgáltatások igénybevétele esetén.

FONTOS:

A Kormány rendeletét a Mecseknádasdra vonatkozóan itt pontosítom:

CBA élelmiszer- és dohánybolt

hétfő-péntek: 6:00-9:00 CSAK 65 év alattiak látogathatják
9:00-12:00 CSAK 65 év felettiek látogathatják
12:00-18:00 CSAK 65 év alattiak látogathatják
szombat: 6:00-9:00 CSAK 65 év alattiak látogathatják
9:00-12:00 CSAK 65 év felettiek látogathatják
12:00-14:00 CSAK 65 év alattiak látogathatják
vasárnap: 7:00-9:00 CSAK 65 év alattiak látogathatják
9:00-10:00 CSAK 65 év felettiek látogathatják

COOP élelmiszerbolt

hétfő: 5:30-9:00 CSAK 65 év alattiak látogathatják
9:00-12:00 CSAK 65 év felettiek látogathatják
kedd-péntek: 5:30-9:00 CSAK 65 év alattiak látogathatják
9:00-12:00 CSAK 65 év felettiek látogathatják
12:00-16:00 CSAK 65 év alattiak látogathatják
szombat: 6:00-9:00 CSAK 65 év alattiak látogathatják
9:00-12:00 CSAK 65 év felettiek látogathatják

Hentesbolt

hétfő: szünnap
kedd-péntek: 7:00-9:00 CSAK 65 év alattiak látogathatják
9:00-11:00 CSAK 65 év felettiek látogathatják
13:00-15:00 CSAK 65 év alattiak látogathatják
szombat: 7:00-9:00 CSAK 65 év alattiak látogathatják
9:00-11:00 CSAK 65 év felettiek látogathatják

Gyógyszertár

hétfő: 7:30-9:00 CSAK 65 év alattiak látogathatják
9:00-12:00 CSAK 65 év felettiek látogathatják
12:00-14:30 CSAK 65 év alattiak látogathatják
kedd: 12:00-19:00 CSAK 65 év alattiak látogathatják
szerda: 7:30-9:00 CSAK 65 év alattiak látogathatják
9:00-12:00 CSAK 65 év felettiek látogathatják
12:00-16:00 CSAK 65 év alattiak látogathatják
csütörtök: 7:30-9:00 CSAK 65 év alattiak látogathatják
9:00-12:00 CSAK 65 év felettiek látogathatják
12:00-12:30 CSAK 65 év alattiak látogathatják
péntek: 7:30-9:00 CSAK 65 év alattiak látogathatják
9:00-12:00 CSAK 65 év felettiek látogathatják
12:00-14:30 CSAK 65 év alattiak látogathatják

 

A rendelkezés betartását a rendőrség, a katonai rendészet, a rendvédelmi szervek és a rendőrség kérésére a polgárőrség ellenőrzik. A szabályok megsértése esetén a kiszabható szabálysértési bírság 5.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig terjedhet.

A korábbiakban közölteknek megfelelően az idősek ellátásáról változatlanul gondoskodunk, kérem hívják a 30/249-1734-as (Burzán-Vég Emőke) vagy a 30/249-2180-as (Gyergyóiné Fábián Mónika) telefonszámokat.

Ismételten felhívom a figyelmet az önkéntes karanténba vonulás szükségességére- amennyiben külföldről térnek haza, vagy magunkon a fertőzöttség jeleit vélelmezik felfedezni, minimum két hétre önkéntes karanténba szükséges vonulni!

Örömmel hallom, hogy egyre többen érzik át a helyzet komolyságát, betartják a megelőzéshez és védekezéshez szükséges elengedhetetlenül szükséges kéréseinket

Vigyázzunk egymásra, MARADJUNK OTTHON

Mecseknádasd, 2020. március 27.

Kraszné Auth Szilvia
polgármester

(2020. 03. 27. 16:15)

 

Étkeztetési tájékoztató

Tisztelt Mecseknádasdiak!

A kijárási korlátozás miatt 2020. március 28-tól újabb intézkedéseket vezetünk be. Az iskolás gyerekek és a vendégek étkezését a következő módon tudjuk biztosítani:
Egyszer használatos műanyag edényben, (melyet mi adunk) kizárólag EBÉD formájában. Az ebédet mindenkinek házhoz szállítjuk, a konyhán való személyes átvételre a továbbiakban nincs lehetőség! A konyha területére belépni TILOS! Kérünk mindenkit, hogy a szállító számára, az ebéd biztonságos elhelyezésének körülményeit teremtse meg saját kapujában (doboz, kosár, stb.) Az étkezéssel kapcsolatos kérdéseiket feltehetik a következő telefonszámon:
Háber Zsuzsa: 30/780-9298

Mecseknádasd, 2020. 03. 27.

Megértésüket köszönjük!

(2020. 03. 27. 12:40)

 

Igazolás munkába járáshoz

A munkába járáshoz szükséges formanyomtatvány letölthető INNEN.

(2020. 03. 27. 11:30)

 

!!! Országos kijárási korlátozás !!!

(2020. 03. 27. 9:30)

 

Szájmaszkok

Kedves Nádasdiak!

A koronavírusra való tekintettel, megelőzés szempontjából 03. 24-én kedden a faluban kiosztásra kerültek szájmaszkok a 60 évesek, illetve a 60 évesnél idősebbek körében. Kérünk mindenkit, hogy aki nem kapta meg személyesen, az nézze meg a postaládáját és viselje a maszkokat, ha elhagyja az otthonát! Köszönjük szépen mindenki segítségét, aki részt vett benne a varrástól a kiosztásig.

Aki mecseknádasdi lakosként nem kapott maszkot, de szeretne kérni, az munkaidőben (8:00-16:00) igényelhet az Önkormányzaton, kizárólag a +36 72 563 100 telefonszámon.

Köszönettel:

Kraszné Auth Szilvia

polgármester

 

(2020. 03. 24. 16:00)

 

Bezárás - Bagoly Csárda és Panzió

Kedves Vendégeink!
2020.03.23-tól ideiglenesen bezárjuk a Bagoly Csárda és Panziót. Bízunk a mielőbbi újra nyitásban és abban, hogy mindenki egészségben vészeli át az előttünk álló nehéz időszakot!
A Bagoly Csárda és Panzió Csapata.

(2020. 03. 22. 15:55)

 

Fogászati magánrendelés

Dr. Gétzi Adrien

Március 23-tól úgy a pécsi mint a mecseknádasdi rendelőinkben ügyeleti ellátást végzünk.
A kialakult helyzetre való tekintettel a szokottól eltérő rend lép életbe.

A rendelőink ajtajai zárva vannak!
Minden esetben előzetes telefonos egyeztetés szükséges!

 Pontos időpontot egyeztetünk, és megbeszéljük a panaszok kezelésének lehetőségeit személyre szabottan.
Érkezéskor az ajtóra felszerelt csengővel jelezzék az érkezésüket, vagy küldhetnek sms-t. Egyszerre egy beteg tartózkodhat bent!

A váróban nem lehet senki! Kerüljük a személyes kontaktust, és a rendelő levegőjének fertőzését !
Csak úgy lehet bejönni, ha az előző beteg már távozott és fertőtlenítettünk.
Csak gyerekkel érkezhet kísérő, vagy nagyon idős mozgásában súlyosan korlátozott személlyel!
Megértést és türelmet kérünk, mert kevesen kerülnek egy alkalommal sorra és minden a szokottnál lassabban történik.
De minden problémára találunk megoldást!
Kérem ha betegség tüneteit érzik, akár csak enyhén is, vagy háztartásukban, ápolásuk alatt beteg ember van csak telefonos tanácsot kérjenek!

Vigyázzanak magukra! Kitartást!

Dr. Gétzi Adrien fogszakorvos

(2020.03.22. 10:40)

 

!!! Felhívás az idős állampolgárokhoz !!!

(2020. 03. 21. 13:05)

 

Schlossberg Vendéglő

Kedves vendégeink!

A tavaszi festésen sikeresen túl vagyunk!

A továbbiakban amíg nem változik a jelenlegi krízishelyzet a megengedett nyitva tartási időben vagyis hétköznap 11-15 óráig NAPI MENÜ - vel, illetve szűkített étlappal állunk rendelkezésre. Kérjük idősebb vendégeinket bátran vegyék igénybe a kiszállítást! 15 - 18 óráig telefonos rendelés alapján ingyenes kiszállítás kérhető Mecseknádasd területén a szűkített étlapról. Hétvégi nyitva tartásunk szintén módosult 15 óráig. 15 -19 óráig telefonos rendelés alapján szállítjuk ki ételeinket!
A következő telefonszámokon vagyunk elérhetőek:
72 - 672- 486
06-20-9454377
06-20-2644640

(2020. 03. 20. 13:40)

 

!!! Lakossági felhívás !!!

Mecseknádasd Község Önkormányzata kéri a település azon lakóit, akik külföldi munkából, oktatási intézményből stb. az elmúlt 14 napban érkeztek haza községünkbe (pl. Spanyolország, Anglia, Németország, Ausztria, Franciaország, Hollandia stb. területéről), a járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel helyezzék magukat és egy háztartásban lévő családtagjaikat önkéntes karanténba.
Ebben kérjük a családtagjaik, a falu lakosainak segítségét. Amennyiben a 14 nap alatt ellátásuk nem megoldott, kérjük vegyék fel a kapcsolatot az önkormányzat hivatalával a következő telefonszámokon: 0630/249-2180 vagy 0630/249-1734
Abban az esetben, ha a 14 nap alatt tünetek (láz, köhögés, fulladás, nehézlégzés) jelentkeznek, kérjük haladéktalanul hívják telefonon háziorvosukat, aki a további szükséges intézkedéseket megteszi!
Nyomatékkal hívjuk fel az érintett személyek figyelmét a társadalmi felelősségvállalás fontosságára: amennyiben nem vonulnak 14 napos, önkéntes karanténba, azzal súlyosan veszélyeztetik községünk lakosságát, valamint a társadalom egészét.
Reméljük, hogy együtt, tekintettel egymásra, gyorsan és problémamentesen átvészeljük ezt a mindenki számára nehéz időszakot!

Kraszné Auth Szilvia
polgármester

(2020. 03. 19. 20:30)

 

Bezárás / Hetényi Apartmanház és Birtok

Kedves Vásárlóink!


A kialakult helyzetre való tekintettel, nyitvatartásunk határozatlan ideig érvényét veszti. A kijárási lehetőségek függvényében, kérjük telefonon érdeklődjön látogatása előtt! Igyekszünk továbbra is rugalmasan megoldani a kiszolgálást! Távolabbi vásárlóinknak ajánljuk websopunkat, melyet weboldalunkon keresztül érhetnek el:
www.hetenyipince.hu

Jó egészséget kívánunk!

Hetényi Emese
+36/20 222 8481

(2020. 03. 19. 9:50)

 

Jó tanács - Csekkbefizetés okosan, QR-kóddal (iCsekk)

Bővebb információ olvasható ITT

(2020. 03. 18. 15:30)
 

Elmarad a lomtalanítás

(2020. 03. 18. 13:50)
 

Jó tanács - Gyógyszerek

 

(2020. 03. 18. 13:05)

 

Jó tanács - Kézmosás

 

(2020. 03. 18. 13:00)

 

Jó tanács - Hivatali ügyintézés

(2020. 03. 18. 11:15)

 

Bezárás / Ételkiszállítás - La Piazza (frissített)

Kedves Vendégeink!

Éttermünk nitvatartàsa ismét mòdosult. A fertőzés veszélyének minimalizálása érdekében a helyszínen történő fogyasztást megszűntettük! Kiszállításunkat és rendelésre történő elvitelt továbbra is működtettjük. Ételrendelés elvitellel valamint kiszállítással 11:30-20:00-óráig. Megértésüket köszönjük.

La Piazza

(2020. 03. 18. 11.05)

 

Bagoly Csárda és Panzió

Kedves Érintettek!


Szeretnénk a lehetőségeinkhez mérten segíteni azokon az embereken, akik valamilyen oknál fogva nem tudják megoldani az étkezésüket a jelenleg kialakult helyzetben. Naponta egytálételt készítünk és Mecseknádasd, Ófalu és Óbánya területén kiszállítjuk annak a személynek illetve személyeknek, aki ill. akik rászorulók és ez segítséget jelent nekik. Nem kérünk indoklást vagy bármilyen igazolást, csupán jelentkezzen telefonon a 72 463 013-as telefonszámon minden nap 10 és 12 óra között.
A Bagoly Csárda és Panzió csapata.

(2020. 03. 18. 8:45)

 

Tájékoztató - játszóterek, utcai árusítás, üzletek, vendéglátóhelyek,

külföldről hazaérkezők

(2020. 03. 17. 22:10)

 

Vigyázzunk idős szeretteinkre!

(2020. 03. 17. 14:10)

 

Nem tartanak több nyilvános misét Magyarországon a koronavírus miatt

Közleményt adott ki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK), amelyben úgy fogalmaznak: "a rájuk bízottakért érzett felelősségtől vezérelve a koronavírus járvány Magyarországon való megjelenése miatt meghirdetett veszélyhelyzetben" visszavonásig az alábbi rendelkezéseket léptetik életbe, "hacsak az illetékes megyéspüspök másként nem rendelkezik".

A közlemény ITT olvasható bővebben.

(2020. 03. 17. 13:05)

 

Tájékoztatás - Bonyhádi kórház

(2020. 03. 17. 8:50)

 

Tájékoztatás - Védőnői szolgálat

(2020. 03. 17. 9:15)

 

Bezárás – Jázmin Kozmetika & Szolárium

Kedves Vendégeim!

Szeretnélek tájékoztatni Titeket, hogy a kialakult járványügyi helyzet miatt, bizonytalan ideig zárva tartok. Emiatt minden beírt időpontot későbbre kell áttennünk.Akinek ezzel esetleg gondot okoznék, előre is elnézést kérek! Mindenkivel, akinek van a közeljövőben beírt időpontja, fel fogom venni a kapcsolatot és kitaláljuk a folytatást. Ez nagyon nehéz időszak lesz mindannyiunk számára, de ha minél többen otthon tudunk maradni, remélhetjük, hogy mihamarabb túljutunk ezen a kemény helyzeten....
Keressetek bátran telefonon / 06204566595/ vagy az üzenetben.


Mindenki vigyázzon magára és szeretteire!
Remélem minnél hamarabb találkozunk!
Üdv: Wohlschein Krisztina

(2020. 03. 17. 7:35)

 

Bezárás / Ételkiszállítás - La Piazza

A felelősség mindannyiunké. Mi is felelősséggel tartozunk vendégeink, dolgozóink, családunk, barátaink és mindenki iránt. Március 17-től a La Piazza étterem 11:30-15:00 fogad vendégeke, illetve 15:00-tól kiszállításunkat is igénybe vehetik. További információkkal a kollégák állnak rendelkezésükre az elérhetőségeinken. Aki teheti, maradjon otthon! Vigyázzunk egymásra

 

Liebe Gäste,

Wir werden ab den 17. März von 11:30 - 15:00 Uhr geöffnet haben. Ab 15 Uhr müssen wir laut Regierung schließen! Ab 15:00 liefern wir unser Essen für Sie nach Hause! Gerne können Sie ihr Essen bei uns weiterhin abholen! Danke an alle unsere Gäste.

La Piazza Mecseknádasd

 

(2020. 03. 16. 18:50)

 

Az otthoni karantén szabályai

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy mindannyiunk biztonsága érdekében,

akiről tudja, hogy hatósági karantén előírását megszegte azonnal jelezze a 107-es telefonszámon!

A koronavírus cseppfertőzéssel és nagyon gyorsan terjed, ezért a tömeges járvány megelőzéséhez az a legfontosabb, hogy ne fertőzzük meg egymást. Ezért azokat a magyar állampolgárokat, akik potenciálisan fertőzöttek hatósági házi karanténra kötelezhetik. Ez egy rendkívüli járványügyi intézkedés. A hatóság ilyenkor elrendeli, hogy a potenciálisan fertőzött, de tünetmentes személy 2 hétig az otthonában köteles tartózkodni és vendéget nem fogadhat. A bejárati ajtóra ilyenkor köteles egy hatósági feliratot („piros lapot”) kiragasztani, amely arra figyelmeztet, hogy a lakásban olyan ember tartózkodik, aki járványügyi megfigyelés alatt van. Ha megszegi a karantén szabályait, akkor bűncselekményt követ el.


A hatósági házi karanténra kötelezett személy a járványügyi megfigyelés időtartama alatt otthonában köteles tartózkodni, azt nem hagyhatja el. Otthonában vendéget nem fogadhat Köteles saját használati tárgyait, háztartási eszközöket (tányér, pohár, evőeszköz stb.), textíliát (ruhanemű, törülköző, ágynemű, konyharuha stb.) használni, azokat otthonában tisztítani és tárolni. Légúti tünetek (pl. láz, köhögés, légszomj) megjelenése esetén köteles azonnal a háziorvost vagy ügyeletes orvost telefonon értesíteni és a tőle kapott utasításoknak megfelelően eljárni.


A hatósági házi karanténra kijelölt személynek a háztartási szemetet pedig dupla zsákba helyezve kell a szemétkukába tenni. Postát, áruszállítót fogadhat, az ajtóban átveheti a küldeményt, mert ezek az esetek nem számítanak szoros kontaktusnak. Ugyanígy átveheti az ajtóban egy hozzátartozójától az ételt is, amit hoztak neki. Az, aki ilyen karanténban van, és az ellátását nem tudja megoldani, az önkormányzattól kérhet segítséget.


Arra kérünk mindenkit, hogy mutasson jogkövető magatartást családja és környezete érdekében!
Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

(2020. 03. 16. 17:10)

 

Elmarad a Borverseny

Kedves Borbarátok! Kedves Jelentkezők!
A koronavírusra való tekintettel 2020-ban a Magyarországi Németek Országos Borversenye ELMARAD! A borbírálatot sem tartjuk meg! Reméljük, hogy megújult erővel jövőre találkozhatunk!
Köszönjük a megértést! Vigyázzunk magunkra és egymásra!
A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete

(2020. 03. 16. 15:20)

 

DRV tájékoztató

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel, annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsük a kontaktusokat és mérsékeljük a fertőzésveszély kockázatát a dolgozóink és a Felhasználók védelmében, továbbá, hogy ebben a kritikus időszakban minden felhasználási helyen folyamatosan biztosíthassuk a vezetékes ivóvizet, az alábbi intézkedéseket vezetjük be:
– Mivel a vezetékes víz nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos védekezésben, korlátozási moratóriumot hirdetünk az ivóvíz-szolgáltatásra a járványveszély elmúlásáig. A bejelentett halasztás azokra a lakossági és közületi ügyfelekre vonatkozik, akiknek/amelyeknek számlatartozása miatt az érintett időszakban korlátozni kellene az ivóvíz-felhasználását.
– Március 16-tól bezárjuk a Társaság ügyfélszolgálati irodáját, ügyfélszolgálati fiókirodáit és információs pontjait. Kérjük, további rendelkezésig az ingyenesen hívható 06-80/240-240-es telefonszámon, az ugyfelszolgalat@drv.hu e-mail-címen, vagy a http://www.drv.hu honlapunkon elérhető online ügyfélszolgálaton keresztül intézzék ügyeiket. Utóbbi esetében mobiltelefonon is többféle ügytípus elintézhető munkatársi közreműködés nélkül, ami jelen helyzetben meggyorsíthatja ügyeik bejelentését, elintézését. Amennyiben a telefonos kapcsolatfelvétel csak többszöri próbálkozásra sikerül, kérjük szíves türelmüket és megértésüket.
– Felfüggesztjük és későbbi időpontra halasztjuk a bekötési vízmérők cseréjét, a mellékmérő-cseréket és a plombálásokat.
– Március 16-tól szüneteltetjük a személyes közműegyeztetéseket, a kivizsgálási és a diagnosztikai tevékenységet.
– Felfüggesztjük és későbbi időpontra halasztjuk a bekötési vízmérők és mellékvízmérő-leolvasásokat.
– Későbbre ütemezzük a vízhiánnyal járó karbantartásokat (mechanikai hálózattisztítás, medence-, víztorony- és glóbuszmosatás).
A már leegyeztetett időpontok pótlásával kapcsolatosan ügyfélszolgálatunk a későbbiekben egyeztet a felhasználókkal.
A DRV Zrt. folyamatosan nyomon követi a járványügyi helyzet alakulását, szükség esetén további intézkedéseket tesz, melyekről ügyfeleit is azonnal tájékoztatja.
Köszönjük megértésüket és segítő együttműködésüket.

Tisztelettel:
Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

(2020. 03. 16. 14:50)

 

Bezárás - Tájház

A koronavírus kapcsán kialakult helyzet következtében a Mecseknádasdi Német Nemzetiségi Tájház 2020. 03. 16-tól határozatlan ideig bezár, a látogatás szünetel. A megértéseket köszönjük!

(2020. 03. 16. 16:50)

 

Kormányintézkedés

(2020. 03. 16. 13:00)

 

Bezárás – Trib étterem

Kedves Vendégeink!
Nagyon nehéz döntést kellett meghoznunk, de úgy gondoljuk, így vagyunk felelősségteljesek a jelenlegi helyzetet tekintve. Holnaptól (2020. 03. 17.) határozatlan időre bezárunk. Reméljük mielőbb rendeződnek a viszonyok és újra találkozhatunk! Vigyázzunk Magunkra és Egymásra!

(2020. 03. 16. 12:20)

(2020. 03. 16. 12.20)

Bezárás – Mecseknádasdi Papírbolt és TÜZÉP telep

Tisztelt Vásárlóink!
A járványügyi helyzet miatt a Mecseknádasdi Papírbolt és TÜZÉP telep 2020.03.16.-tól határozatlan ideig ZÁRVA tart.
Megértésüket köszönjük!
Vigyázzunk magunkra és egymásra!!!

(2020. 03. 16. 11:40)

 

Segítség az időskorúaknak

Kedves mecseknádasdi időskorúak!

A koronavírusra való tekintettel a Mecseknádasdi Gondozási Központ és Konyha felajánlja segítségét. Szívesen elmegyünk boltba vagy gyógyszertárba azon időskorúak vagy betegek számára, akik tartanak a vírustól és a tömegtől. Kérem hívjon, ne szégyellje, ha segítségre szorul. A segítséget felajánlotta:

Mecseknádasdi Gondozási Központ és Konyha

Telefonszám: +36 30 249 17 34

(2020. 03. 16. 10:15)

 

Figyelemfelhívás - Rendelő

(2020. 03. 16. 8:45)

 

Kormányablakbusz

Kormányablakbusz kitelepülés valamint az ügysegédi szolgáltatás a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet miatt 2020. március 16-tól, előre nem látható időtartamig szünetel.

(2020. 03. 16. 10:15)

 

Bezárás – Konstanzer Jánosné

Kedves vendégeim!
A kialakult helyzetre való tekintettel szeretnélek tájékoztatni benneteket, hogy üzletem március 16-tól, hétfőtől, határozatlan ideig zárva tart.

Megértéseteket és a megosztásokat köszönöm!!!

(2020. 03. 15. 20:15)

 

Bezárás – Kaiserné Sebestyén Szilvia

 

Kedves vendégeim!

Szeretnélek tájékoztatni titeket,hogy üzletem március 16.tól a hónap végéig zárva tart.Mindenki érdeke ezt kívánja.Remélem minnél hamarabb újra kinyithatok.Az időpontokat telefonon vagy üzenetben tudjuk egyeztetni.
Megértéseteket köszönöm!

(2020. 03. 15. 19:30)

Intézmény- és épületbezárások

Kedves Nádasdiak!


Az operatív törzs ajánlásával összhangban Mecseknádasdon március 16-ától, azaz hétfőtől határozatlan ideig - megelőző vigyázatosságból - valamennyi önkormányzati tulajdonú épület (IKSZT, Német Ház, Civil Szervezetek Háza, Sportcsarnok, Kulturcentrum, Mesterségek Háza, Bakancsos Ház, Nádasd Vendégház) zárt helyiségeiben közösségi, sport és szabadidős programokat, rendezvényeket felfüggesztjük.
Várható létszámtól függetlenül lemondásra kerül az összes rendezvény.
Az IKSZT/Faluház és a könyvtár is határozatlan ideig zárva tart.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!
Vigyázzunk egymásra!

 

Tisztelettel:

Kraszné Auth Szilvia
polgármester

(2020. 03. 15. 18.20)

 

 

Rendelői rendelkezések járványügyi vészhelyzet miatt

2020. 03.16-tól az országos vészhelyzet visszavonásáig az alábbi rendben dolgozunk pácienseink és a magunk biztonsága érdekében


A rendelésre kizárólag telefonon vagy email-ben lehet jelentkezni az alábbi

telefonszámokon: 30/3366521 vagy 30/3629477

vagy email-ben a famidoktor@yahoo.co.uk vagy famidoktor@gmail.com címeken

A rendelő ajtaja zárva lesz, szabad bejárás nincs!!!

Kollégáink minden adminisztrációs teendőt elvégeznek telefonos kérés alapján,
- felírják rendszeresen szedett gyógyszereiket, amit a gyógyszertárban papír recept nélkül a páciens TAJ számával ki lehet váltani.
A személyes rendelői megjelenés szükségességéről vagy otthoni orvosi vizitről minden esetben az orvos dönt.
A rendelőbe ezek alapján kizárólag időpontra, egyesével és megbeszélés után engedjük be pácienseinket.
Amennyiben csak valamilyen papírra van szükség azt a rendelő ajtajában adják át kollégáink, de előtte hívjanak, hogy elő tudjuk készíteni.
Kérjük a rendelő előtti várakozás esetén egymástól 2 méter távolságot tartsanak
Amennyiben leletet vagy üzenetet szeretnek küldeni kérem dobja a rendelő ajtaja mellett postaládába (hétfőn 16-án délelőtt lesz kihelyezve). Minden nap többször ürítjük.
Kérjük NE keressenek halasztható problémákkal, hónapok óta fennálló panaszokkal, hónapokkal ezelőtt kapott nem sürgős leletekkel.
Akut életveszélyes esetben az Országos Mentőszolgálatot hívják a 104-es vagy 112-es számon.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ingyenesen hívható zöldszámokat hozott létre a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása érdekében.
06-80-277-455
06-80-277-456


Köszönjük együttműködésüket és megértésüket!

dr. Kürthy Dániel
háziorvos

(2020. 03. 15. 16:55)

 

Felhívás

(2020. 03. 15. 15:10)

 

Tájékoztató

(2020. 03. 15. 13:55)

Bezárás – Grill Büfé

Kedves Barátaink, Vendégeink!

Hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy üzletünket, a közérdekében, határozatlan ideig zárva tartjuk! Bár törvényileg nem vagyunk kötelezve erre a lépésre,mégis hisszük,hogy ez a legjobb amit tehetünk ebben a helyzetben,ezzel is hozzájárulunk a vírus terjedésének megakadályozásában. Bízunk benne, hogy mielőbb elvonulnak a sötét felhők és visszatérhetünk a régi,megszokott  kerékvágásba,de addig is tegyetek meg Ti is mindent azért,hogy a veszély mielőbb elháruljon.

Köszönjük a megértéseteket!
Vigyázzatok magatokra és egymásra!!!

(2020. 03. 15. 12:00)

Polgármesteri Hivatali ügyintézés

Kedves Nádasdiak!


A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2020. március 8-tól visszavonásig LÁTOGATÁSI TILALMAT rendelt el minden Magyarország területén működő bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében.

A látogatási tilalom a Mecseknádasd Integrált Mikrotérségi Alapfokú Egészségügyi és Szociális Szolgáltató Központot (7695 Mecseknádasd, Rákóczi u. 2.) is érinti.

Kapcsolattartás bennfekvő beteggel
Az 1997. évi CLIV. törvény a látogatáson kívüli személyes kapcsolattartási jogokat állapít meg az alábbiak szerint:
- A súlyos állapotú betegnek joga van arra, hogy az általa megjelölt személy mellette tartózkodjon.
- A beteget megilleti a vallási meggyőződésének megfelelő egyházi személlyel való kapcsolattartás.

A látogatást ezeken kívüli méltánylandó indokkal, a közvetlen hozzátartozók egy rövid bejövetelére korlátozva a gondozasikozpont@mecseknadasd.hu e-mail címen kérvényezhetik.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!
Vigyázzunk egymásra!

 

Tisztelettel:

Kraszné Auth Szilvia
polgármester

(2020. 03. 15. 10:30)

Bezárás - Health House Thai Massage

(2020. 03. 14. 23.00)

 

Polgármesteri Hivatali ügyintézés

Kedves Nádasdiak!


A Polgármesteri Hivatali ügyintézés menete 2020. 03. 16-től, hétfőtől az alábbiak szerint változik:
Kérem a lakosságot, hogy a Hivatalt személyesen csak halaszthatatlan (anyakönyvi) ügyekben keressék fel.
Ügyintézést elsősorban telefonon illetve elektronikus levélben kezdeményezzenek az alábbi elérhetőségeken:
telefon: +36 72/563-100
email: mecseknadasd@mecseknadasd.hu
A rendelkezés visszavonásig érvényes.
Kérem mindenki megértését és együttműködését!
Vigyázzunk egymásra!

 

Tisztelettel:

Kraszné Auth Szilvia
polgármester

(2020. 03. 14. 21.20)

 

Karantén

Kedves Nádasdiak!


Az elmúlt napokban nagyon sokat érkeznek haza külföldről (dolgozók, turisták stb.), mivel az egész Európára kiterjedt a koronavírus fertőzés, azzal a kéréssel fordulok Mecseknádasd lakosaihoz, hogy akik az elmúlt napokban tértek haza külföldről, azok két hétig maradjanak otthonaikban, amíg letelik a fertőzés lappangási ideje!
Az Olaszországból hazaérkezettekre kötelezően hatósági karantén vonatkozik ezért aki, Olaszországból érkezett személyekkel került kapcsolatba az elmúlt napokban, szintén két hétig maradjanak otthon.
Ezzel is megpróbáljuk a lehető legalacsonyabb szinten tartani a fertőzés terjedését.

Köszönjük megértésüket, és együttműködésüket!
Vigyázzunk egymásra!

 

Tisztelettel:

Kraszné Auth Szilvia
polgármester

(2020. 03. 14. 19:30)

 

Dr. Békési Bernadett gyermekorvos

Kedves Szülők, Gyerekek!

Az iskolabezárás miatt családi okokból az alábbi rendelési idő változtatást vagyok kénytelen bevezetni.

Hétfő: 11.00-12.00 Mecseknádasd
12.00-13.00 Hidas
Minden egyéb napon: 14.00-15.00 Mecseknádasd
15.00-16.00 Hidas

(Ófalu, Óbánya: szükség esetén időpont egyeztetést követően megyünk!)

A rendelési idő hossza csak tervezet, természetesen maradok ameddig szükséges, de KÉREM, HOGY TELEFONÁLJANAK ÉS KÉRJENEK IDŐPONTOT MINDEN ESETBEN a beteg-beteg találkozás minimalizálása céljából.

Telefonjaink reggel 7.00-tól élnek, mindenben állunk rendelkezésre.

Az EESZT-n keresztül online tudunk receptet írni, a patikában elegendő a gyermek TAJ számát bemondani és ki tudják váltani a receptet.
Táppénzes papírt a jelen rendelkezés szerint nem szükséges kéthetente kiadnunk, ill tudomásom szerint PDF formátumban, elektronikusan is el kell, hogy fogadja azt a munkáltató. (de készséggel postázzuk is)
Orvosi igazolásra a hiányzás miatt jelenleg sem az iskolában, sem az óvodában nincs szükség.

A fenti intézkedések kizárólag a vírus terjedésének lassítását szolgálják. TERMÉSZETESEN MINDEN ELLÁTÁSRA SZORULÓ GYERMEKET MEGVIZSGÁLUNK, ELLÁTUNK. Próbálunk maximálisan rugalmasak lenni, kérem, hogy megértésükkel segítsék munkánkat!

Elérhetőségeink:
Asszisztensem, Mónika: 20/9880212
Dr. Békési Bernadett: 70/ 6189021

(Tanácsadások időpontjáról későbbiekben döntünk védőnőimmel együtt)

(2020. 03. 14. 19:25)

 

Az óvoda és a bölcsőde részleges nyitva tartása

Tisztelt Óvodás Szülők!

 

A koronavírus okozta vészhelyzet következtében Orbán Viktor Miniszterelnök Úr bejelentette, hogy március 16-tól a magyarországi iskolákban tanítási szünetet rendeltek el. Az óvodák tekintetében a kormány később fog dönteni. Ezért az óvodába járó gyerek ellátásáról az Önkormányzatok külön rendelkeznek.
Ma egyeztettem óvodavezető asszonnyal. Az alábbiakat tervezzük:
Az óvoda részleges nyitva tartásának szabályai:
• Minden kisgyermek, akinek valamelyik szülője otthon van (nem dolgozik) maradjon otthon!
• Minden gyermek, akinek családja érintkezett külföldről hazajövő személlyel - beleértve a vendégmunkás szülőket -, maradjon otthon minimum 2 hétig! A hiányzásokat az intézményvezető igazolja, nincs szükség szülői kérelemre
• Az intézményt csak teljesen egészséges gyermek látogathatja, jelen esetben nátha, köhögés is betegségnek számít!
Amennyiben az Óvodapedagógusok betegséget tapasztalnak a gyermeken, azonnal hazaküldik!
• Az intézménybe csak gyermekek és dolgozók léphetnek be, ezért érkezéskor, és távozáskor az előtérben fogadják a gyermekeket, és kísérik be a csoportokba, majd hazamenetelkor is itt veheti át a szülő. Reggel fél 9-ig be kell érni azon gyermekkel, akiknek szülei az otthon maradást nem tudják megoldani. Fél 9-kor a kapukat és ajtókat zárják, azután gyermeket már nem vesznek át.
Kérjük jelezzék az óvodavezetőnek facebookon vagy telefonon (30/430-6153), vagy a csoportok zárt facebook csoportjában, ha gyermeke otthon maradását nem tudja megoldani!
Hiteles információkat a https://koronavirus.gov.hu oldalon talál, kérjük csak a hivatalos oldalon megjelent információkat vegyék figyelembe.
Ez az intézkedés vissza vonásig érvényes!
Az intézményvezetővel folyamatos kapcsolatban maradunk, az intézményt folyamatosan fertőtlenítjük és bármilyen változás esetén tájékoztatjuk a szülőket, családokat.
Vigyázzunk egymásra!

Köszönjük megértésüket, és együttműködésüket!

 

Tisztelettel:

Müller Ákos
Német Önkormányzat Mecseknádasd elnöke

 

Kraszné Auth Szilvia
polgármester

(2020. 03. 14. 19:05)

 

Iskolabezárás - Tantermen kívüli digitális oktatás

Tisztelt Mecseknádasdi Lakosok!


A koronavírus járvány terjedésének csökkentése érdekében Orbán Viktor Miniszterelnök Úr bejelentette, hogy március 16-tól a magyarországi iskolákban a hagyományos tanítási munkarend helyett tantermen kívüli digitális munkarend lép életbe. Ez azt jelenti, hogy a tanulók nem látogathatják a tanítási intézményeket, vagyis nem mehetnek be az iskolába. A tanítás nem szűnik meg, a tanároknak folytatniuk kell a tanítást digitális eszközökön keresztül.
Minden további fejleményről tájékoztatást fogunk adni hivatalos kommunikációs felületeinken. Az óvoda működéséről is mielőbb információkat fogunk adni.

Kérjük megértésüket! Vigyázzunk egymásra és magunkra!

 

Tisztelettel:
Kraszné Auth Szilvia
polgármester

(2020. 03. 13. 22:50)

Mecseknádasd Önkormányzata

7695 Mecseknádasd, Patak utca 2/1.

Adószám: 15331847-2-02

Email: mecseknadasd@mecseknadasd.hu

Telefon: +36 72 563 100