Mecseknádasd
Önkormányzata
  • Vakbarát változat

Mecseknádasd Open NKft.

 

Megalakult a Mecseknádasd Open Turisztikai Nonprofit Kft.

A településen már régóta megfogalmazódott, hogy szeretnénk fejleszteni mind a rendezvényeinket, mind a húzóágazatnak tekinthető turizmus-vendéglátást. Hosszas előkészületek után örömmel közöljük, hogy helyi magánszemélyek, vállalkozók, illetve néhány külsős stratégiai partner (Ferling Kft., Kéméndi Tamás harmonikaművész, Pannon Televízió) összefogásával létrehoztunk egy turisztikai nonprofit kft-t, mely többek között turizmusfejlesztéssel és rendezvényszervezéssel kíván foglalkozni. Mindezt természetesen az önkormányzat beleegyezésével és együttműködésével. Az Open névvel pedig arra szeretnénk utalni, hogy "kinyissuk a falu turisztikai kapuját", s a hozzánk érkező turistáinknak is megmutassuk a természeti-kulturális-gasztronómiai értékeinket.

 

Sajtóközlemény 

Turisztikai összefogás a Kelet-Mecsekben


A Mecsek-kapujaként is elhíresült Mecseknádasdon egy ideje már megfogalmazódott, hogy a település húzóágazatát, a turizmust és vendéglátást hosszabb távon és komplexebb módon szeretnék fejleszteni. Ennek eredményeként helyi és neves Baranya megyei vállalkozók és magánszemélyek összefogásával megalakult a Mecseknádasd Open Turisztikai Nonprofit Kft., mely a településen többek között turizmusfejlesztéssel és rendezvényszervezéssel kíván foglalkozni.


A festői völgyben fekvő falu vonzereje páratlan természeti értékei mellett épített kulturális örökségének, a helyi gasztronómia sváb ízeinek, a borturizmusnak, a helyi legendák, hagyományok és népi kézműves mesterségek megőrzésének, illetve a települést behálózó országos és nemzetközi turista- és zarándokutaknak köszönhető. Így tehát Mecseknádasdon számos turisztikai terméktípus is felejthetetlen élménnyel kecsegtet, melyhez adódott az az alapgondolat, hogy a gasztro-kulturális irányú településfejlesztés mellett a professzionális rendezvényszervezés is előtérbe kerüljön.


„Kiemelt cél, hogy aki a Dél-Dunántúli régióban, illetve a Pécs-Villány turisztikai térségben programot, kikapcsolódási lehetőséget keres vagy csupán falusi pihenésre vágyik, annak Mecseknádasd az elsők között jusson eszébe, mint lehetséges úti cél” – így nyilatkozik a kezdeményezésről Karl Ákos és Pintér Réka, a Mecseknádasd Open Turisztikai Nkft. két ügyvezetője és alapítója. A település eddig is megannyi programmal várta a látogatókat és a helyi érdeklődőket, azonban ezen felül még több nagyobb és kisebb, a település gazdag történelmi múltjára és kulturális értékeire emlékező eseményt, szabadidős programot szeretnének kínálni. Mecseknádasdon az aktív vállalkozói életnek köszönhetően sok szállásadó és vendéglátó, helyi termelő és kézműves dolgozik, akik között egyértelmű volt a turisztikai összefogás szükségessége. Továbbá külsős stratégiai partnerek is részt vesznek a cég működésében, akik közül Kéméndi Tamás harmonikaművész és harmonikatanár vállalta a művészeti vezetői feladatok ellátását, a marketing és PR feladatokban pedig a többszörös díjnyertes pécsi FERLING Kft. és a PannonTV vezetőivel kezdődhet meg a közös munka. „A víziónk, hogy Mecseknádasdon és a szomszédos településeken az év minden napján legyen elérhető valamilyen értékes program, vagy látnivaló, hogy a települést a régió idegenforgalmi és turisztikai kínálatának kihagyhatatlan elemeként, a Mecsek kincses ládájaként említsék” – tette hozzá Ferling József, a FERLING Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Turizmus.com

 

Mecseknádasd Önkormányzata

7695 Mecseknádasd, Patak utca 2/1.

Adószám: 15331847-2-02

Email: mecseknadasd@mecseknadasd.hu

Telefon: +36 72 563 100