Mecseknádasd
Önkormányzata
  • Vakbarát változat

TOP pályázat

A kedvezményezett neve: Mecseknádasd Önkormányzata

A projekt címe: „A Mecseknádasdi Közös Önkormányzati Hivatal, Szociális Gondozási Központ és Konyha energetikai korszerűsítése”

A szerződött támogatás összege: 57.268.255  Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.12.31.

A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-BA1-2017-00020

 

A pályázat rövid leírása

A projekt tárgyát képező épületek rossz hőtechnikai adottságokkal rendelkeznek. Különösen a Mecseknádasdi Integrált Mikrotérségi Alapfokú Egészségügyi és Szociális Gondozási Központ rendkívül nagy hőveszteséggel üzemel. Az épület még a múlt században épült. Elavult nyílászárókkal, a vízszigetelés megoldatlansága folytán felnedvesedett falakkal rendelkezik. Az ingatlan igen magas rezsiköltségekkel üzemel. A nevezett intézmények igen széles ellátotti kört érintenek, és a projekttartalmat alkotó beruházások hozzájárulnának az önkormányzatoknak jelentős kiadást jelentő rezsiköltségek-, a káros anyag kibocsátás-, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez.
 
A projekt segítségével az Integrált Mikrotérségi Alapfokú Egészségügyi és Szociális Szolgáltató Központban egy új 60 KW-os, és egy új 45 KW-os gázkazán beüzemelés valósul meg, továbbá 25 KWh teljesítményű napelemet szerelünk fel, amivel a Központ más tagintézményeit is ellátja, mivel az épület alsó szintjén helyezkedik el a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat, a Védőnői szakrendelő, a Gyermek és Háziorvosi rendelő.
 
A födémet utólagos hőszigeteléssel látjuk el. Az ingatlan műemlékvédelem alatt áll, így az épület utólagos  homlokzati hőszigetelését nem kívánjuk elvégezni.
 
A nyílászárókat a TNM rendeletben foglaltaknak megfelelő paraméterekkel rendelkezőkre cseréljük.
A fejlesztés hatására az épület eléri a CC-Korszerű energetikai besorolást.
 
Az intézmény szervezeti keretei között működő Főzőkonyha nagy energiafelhasználó, szintén a múlt században épült. Az épület szigetelését, nyílászáróinak cseréjét egyéb forrásokból végeztük el, míg 7 KW napelemmel való ellátást és világításkorszerűsítést jelen pályázati forrásokból fedezzük.
 
A Mecseknádasdi Közös Önkormányzati Hivatal a 80-as években épült, az akkor korszerűnek számító szerkezeti elemekből. Jelen projekt keretében a normál fényforrású lámpatestek, LED-es lámpákra lesznek kicserélve. Az épület mellett villamos energia szükséglet és használati meleg víz ellátását biztosítandó 2,5 kWh teljesítményű napelemes rendszert helyezünk el.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mecseknádasd Önkormányzata

7695 Mecseknádasd, Patak utca 2/1.

Adószám: 15331847-2-02

Email: mecseknadasd@mecseknadasd.hu

Telefon: +36 72 563 100